Σάββατο 26 Οκτωβρίου 2019

Πρόσκληση προς συγγραφείς να συμμετέχουν στην ανθολογία «Θύελλα στον Χρόνο IV: Ανθολογία Ελληνικού διηγήματος Ιστορικής φαντασίας»

Πρόσκληση προς συγγραφείς να συμμετέχουν στην ανθολογία
«Θύελλα στον Χρόνο IV: Ανθολογία Ελληνικού διηγήματος
Ιστορικής φαντασίας»





Οι συμμετοχές θα είναι ανοιχτές μέχρι στις 15 Νοεμβρίου του 2019.
Η πρώτη παρουσίαση θα γίνει στα μέσα Δεκεμβρίου του 2019.






«… Σήκωσε το κεφάλι και κοίταξε τη νεόκτιστη τεράστια πόλη που απλώνονταν από κάτω του. Η Αμάρνα, η πόλη του Ενός Θεού. Εδώ δεν υπήρχαν πολλοί θεοί, δαίμονες και τέρατα. Το έρπων χάος ήταν εκεί, έξω στην έρημο, και περίμενε να χτυπήσει, αλλά εδώ υπήρχε Ένας Θεός και ένας Φαράω, ο κύριος και άρχοντας του.
Η πόλη είχε αρχίσει να ακμάσει μακριά από τα απατηλά κέντρα των πολυθεϊστών, τα μεγάλα αστικά κέντρα της παρακμής και της αμαρτίας. Πήρε μια βαθιά ανάσα και μύρισε τη ζωή της πόλης. Τα φρούτα από τις λαϊκές, ψητά κρέατα από τις ταβέρνες, φρέσκια μπύρα, μπαχάρια και αρώματα από τη Μεσοποταμία και από τις χώρες πέρα από τις πηγές του μεγάλου ποταμού. Άκουσε τις φωνές των εμπόρων, τις καθημερινές συζητήσεις των απλών ανθρώπων, τα άλογα του στρατού, που πηγαινοέρχονταν πάντοτε σε κάποια άγνωστη σε όλους αποστολή, τις κραυγές των αξιωματικών, το απαλό περπάτημα των ιερέων του δρόμου.
Και εκεί, στο βάθος, το καινούργιο παλάτι του Φαραώ, πιο ένδοξο από ποτέ. Εκεί που έβγαινε και χαιρετούσε το λαό του, έχοντας στο πλευρό του τη Νεφερτίτη, τη μία και μοναδική, και όλα τα παιδιά του.
Ναι, η Αίγυπτος, το βασίλειο των Δύο Οίκων, είχε αναγεννηθεί και δεν θα το άφηναν να γυρίσει πάλι στο σκοτάδι.
Δόξα στο Φαραώ, δόξα στο Βασίλειο του Ορίζοντα…» 

Σας μαγεύει η ιστορία; Ονειρεύεστε ότι ζείτε στο Κούσκο, την πρωτεύουσα των Ίνκας και ανεβαίνετε στις τεράστιες πυραμίδες, ότι είστε ένας στρατιώτης από τις τεράστιες στρατιές των Ρωμαίων, που κατέχτησαν όλο τον τότε γνωστό κόσμο, ότι ήσασταν στην στρατιά του Μεγάλου Αλεξάνδρου και φτάσατε μέχρι τα πέρατα του κόσμου στα βουνά της Ινδίας, πολεμώντας δεκάδες λαούς, ότι ήσασταν στις ορδές των Βίκινγκς, που ξεχύθηκαν σε όλο τον κόσμο αναζητώντας την περιπέτεια, ότι ήσασταν ένας πιστός στον άρχοντας του σαμουράι στην φεουδαρχική Ιαπωνία; 
Αν τα λατρεύεται όλα αυτά τότε αυτή είναι η σωστή ανθολογία για εσάς!
Περιμένουμε συμμετοχές από όλους σας!

Μετά από την επιτυχημένη έκδοση είκοσι θεματικών ανθολογιών λογοτεχνίας του φανταστικού τα τελευταία χρόνια προχωράμε προς τα εμπρός, συνεχίζοντας να εκδίδουμε καινούργιες ανθολογίες, με τη συμμετοχή εκατοντάδων συγγραφέων.
Περιμένουμε τα κείμενα σας για την ανθολογία «Θύελλα στον Χρόνο IV: Ανθολογία Ελληνικού διηγήματος Ιστορικής φαντασίας».
Διεκδικήστε σήμερα τη συμμετοχή σας στην ανθολογία!

Οι Εκδόσεις Συμπαντικές Διαδρομές δημιουργήθηκαν πριν από δέκα τέσσερα χρόνια έχοντας ένα και μοναδικό σκοπό, να αναγεννήσουν τη λογοτεχνία του φανταστικού στην Ελλάδα και στην Κύπρο και να στηρίξουν τους Έλληνες και Κύπριους συγγραφείς του φανταστικού.
Από το 2012 αρχίσαμε οργανωμένα να προωθούμε και να εκδίδουμε βιβλία από Κύπριους συγγραφείς και ταυτόχρονα να διοργανώνουμε το Φεστιβάλ Όψεις του Φανταστικού και στην Κύπρο.
Το 2017 συμμετείχαμε για πρώτη φορά στην Διεθνή Έκθεση βιβλίου της Φρανκφούρτης, όπως και σε μια σειρά από άλλες διεθνείς εκθέσεις βιβλίων, πιστεύοντας ότι ήρθε η ώρα να φέρουμε την Ελληνική Λογοτεχνία του Φανταστικού έξω από τα όρια της Ελλάδας και της Κύπρου και να την κάνουμε γνωστή σε όλο τον κόσμο. 
Συνεχίζουμε πάντα προς τα εμπρός και προχωράμε στην έκδοση της ανθολογίας «Θύελλα στον Χρόνο IV: Ανθολογία Ελληνικού διηγήματος Ιστορικής φαντασίας».




Αυτά που θα θέλαμε να μας στείλετε:

Οι συμμετοχές θα είναι ανοιχτές μέχρι στις 15 Νοεμβρίου του 2019.

• Ένα μέχρι και πέντε διηγήματα, από 1.000 μέχρι και 15.000 λέξεις το ένα. Εμείς θα επιλέξουμε ένα με πέντε από αυτά.
• Τα διηγήματα αυτά να μην τα έχετε εκδώσει ή δημοσιεύσει κάπου αλλού, σε έντυπο ή στο ίντερνετ.
• Μαζί με τα διηγήματα σας να μας στείλετε και τη φόρμα που ακολουθεί, συμπληρωμένη. Για να γνωριστούμε.
• Να μας τα στείλετε μέχρι τις 15 Νοεμβρίου του 2019, στο e_mail:
universepaths@yahoo.com
αφού βέβαια θα έχετε διαβάσει προσεκτικά τους όρους συμμετοχής.
• Τα διηγήματα θα πρέπει να ανήκουν αποκλειστικά στον χώρο της ιστορικής φαντασίας και να είναι αυστηρά μέσα στα όρια των 1.000 με 15.000 λέξεων.
• Μην μας στέλνετε τα κείμενα σε .pdf. Στείλτε τα ή σε .doc αρχείο του Word ή σε .docx και .odp του Open Office.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.